Bingo historie in vogelvlucht

Al ruim 500 jaar voordat we online bingo konden spelen is het spel bingo, dat oorspronkelijk uit italie over is komen waaien, bekend. Bingo is in korte tijd populair geworden door de Italiaanse Loterij die in 1530 is opgericht en nu nog bestaat!

Bingo heette vroeger Beano naar de bonen die gebruikt werden om de nummers op de bingokaarten te bedekken. Er is in de loop der jaren niet veel verandert aan het spel want nu worden nog steeds de nummers opgeroepen en ‘afgedekt’ met een stift. Bij online bingo worden alle nummers automatisch voor je ‘bedekt’ en je kunt zelfs instellen dat de bingokaart met de meeste nummers als eerste getoond word in je scherm.

Het spel Beano begon pas echt populair te worden toen een Amerikaanse vertegenwoordiger het spel ging produceren onder de naam Bingo en het in de Verenigde Staten een hit werd. In Noord euopa was het spel toen al lang een hit, en op Duitse kermissen werd nog jarenlang de bingoversie met de bonen gespeeld.

Vele personen in het verleden hebben het spel gebruikt voor liefdadigheids acties en dit werkt erg goed omdat vooral veel vrouwen bingo spelen. Het is algemeen bekend dat vrouwen meer schenken aan goede doelen dan mannen. Bingo is een echt gezelligheids-spel en dat dsraagt er ook toe bij dat veel spelers vrouwen zijn. In de online bingo versies kun je chatten met al je vriendinnen!

Eigenlijk is er in de loop der jaren niet veel veranderd aan het bingospel. Het is nog steeds de bedoeling dat je een rijtje met bingonummers vol krijgt. Dit kan horizontaal of verticaal zijn en als er iemand een volle kaart heeft dan wint hij of zij de hoofdprijs.